Specialistisch reinigen » Vloeronderhoud

Vloeronderhoud

Harde vloeren worden vaak gekozen vanwege hun duurzaamheid, gemakkelijke onderhoud en uitstraling. Hierbij is het wel van belang een juist onderhoudsplan op te stellen, in te plannen en uit te voeren. Dit begint al bij het dagelijkse en wekelijkse onderhoud van de vloer. Daarnaast is het zeer belangrijk voor de uitstraling en duurzaamheid de vloer periodiek te onderhouden.

Het onderhoudsplan wordt afgestemd op de gebruiksintensiteit van de vloer. Een goed onderhoudsplan maakt dan ook verschil in ruimten, waarin de beschermlaag sneller slijt en ruimten waarvan de beschermlaag minder snel slijt of geen prioriteit heeft. Het is dus aan te bevelen een onderhoudsplan op te zetten, waarin duidelijk is opgenomen met welke frequentie en methode de vloeren behandeld worden. Voor linoleumvloeren kunt u bijvoorbeeld denken aan dagelijks wissen, wekelijks moppen en periodiek de oude waslaag te verwijderen en er een nieuwe op te zetten (=strippen & conserveren). Stenen vloeren kunnen dagelijks worden gewist ,waarbij vlekken worden verwijderd, wekelijks gemopt en periodiek geschrobt. Wij stellen graag voor u een onderhoudsplan op, afgestemd op de situatie in uw bedrijf.
 
Verzorgd tapijt draagt bij aan de uitstraling van uw pand. Dit begint bij het dagelijkse en wekelijkse onderhoud van het tapijt. Daarnaast is het zeer belangrijk voor de uitstraling en duurzaamheid het tapijt periodiek te verzorgen. Hierbij is het van belang een juist onderhoudsplan op te stellen, in te plannen en uit te voeren. Het onderhoudsplan is afhankelijk van de gebruiksintensiteit van de vloer. Een goed onderhoudsplan maakt dan ook verschil in ruimten waarin het tapijt intensiever wordt gebruikt en ruimte waarin het tapijt minder intensief wordt gebruikt of minder prioriteit heeft.

Afhankelijk van uw eisen en wensen adviseert Cleanbuilding u in de meest efficiënt toe te passen methodiek en frequentie per ruimte binnen uw bedrijf.